Skip links
Osteopati | Fysioterapi

F.A.Q

Book tid

Ofte stillede spørgsmål

Osteopati er anerkendt som en sundhedsprofession i Danmark og reguleret af Sundhedsstyrelsen. Det er en veletableret praksis, der fokuserer på diagnosticering og behandling af muskuloskeletale problemer og andre sundhedsrelaterede tilstande ved brug af manuelle teknikker. Osteopati hviler på principperne om kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv og forstår, at struktur og funktion er tæt sammenknyttet.

En osteopat anvender manuelle teknikker og en holistisk tilgang til patientens sundhed. Trinene i en osteopatisk behandling inkluderer undersøgelse og vurdering, diagnose, udarbejdelse af en behandlingsplan, anvendelse af manuelle teknikker som manipulation og mobilisering, rådgivning om øvelser og livsstilsændringer, samt opfølgning for at monitorere fremskridt.

Osteopatisk behandling tilpasses den enkelte patient med det formål at lindre smerte, forbedre bevægelsesområdet og styrke kroppens naturlige helingsproces. Det er afgørende at søge behandling fra en autoriseret og kvalificeret osteopat for at sikre korrekt og sikker udførelse af behandlingen.

Osteopati er generelt en skånsom behandlingsform og er ikke nødvendigvis smertefuld. Hvis der opstår smerter under behandlingen, skyldes det ofte, at osteopaten adresserer problemområder, der kan have gavn af behandling. En vis grad af ubehag kan derfor forekomme, men det er ikke det primære mål med behandlingen.

Individuel respons på osteopatisk behandling varierer, men de fleste vil opleve effekt efter første behandlingssession.

Reaktionen efter en osteopatisk behandling varierer fra person til person og afhænger af behandlingsintensiteten. Nogle kan opleve forværring i dagene efter behandlingen, mens træthed er en normal reaktion.

Osteopati og fysioterapi deler lignende mål, men adskiller sig i tilgangen. Osteopati fokuserer på manipulation af kroppens strukturer, mens fysioterapi involverer øvelser, terapeutiske metoder og apparater.

Både osteopati og kiropraktik sigter mod smertelindring og forbedret bevægelsesfunktion, men adskiller sig i tilgangen. Kiropraktik fokuserer primært på rygjustering, mens osteopati har en bredere tilgang til hele kroppen og dens strukturer.

Ja, osteopati kan tilpasses til patienter i alle aldre, herunder børn, voksne og ældre, og behandle en bred vifte af kropslige problematikker.

Osteopati er en manuel behandlingsform, som er baseret på naturvidenskabelige fag som eksempelvis anatomi, neurologi, biomekanik, sygdomslære, og fysiologi.